تغذیه سالم

۲۲ مطلب در آذر ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

See the source image

 

مواد لازم برای ترشی بادمجان

  • بادمجان قلمی    1 کیلو
  • سیر    200 گرم
  • سبزی ترشی خرد شده    100 گرم
  • هویج    250 گرم
  • فلفل سبز تند    3 عدد
  • سرکه    2 لیتر
  • گلپر    1 قاشق چای خوری
  • فلفل قرمز    1 قاشق چای خوری
  • سیاه دانه    1 قاشق چای خوری
  • نمک ، زردچوبه    به میزان لازم


طرز تهیه ترشی بادمجان ساده و خوشمزه


ابتدا بادمجان و هویج را مطابق سلیقه خرد می کنیم و داخل قابلمه بزرگی می ریزیم.


مرحله دوم ترشی بادمجان
حالا سرکه، نمک، فلفل، گلپر، زردچوبه را روی مواد ریخته و حدود 10 دقیقه حرارت می دهیم سپس اجازه می دهیم تا خنک شود.

مرحله سوم ترشی بادمجان
در این مرحله مواد خنک شده ترشی را داخل شیشه ریخته و لا به لای آن سبزی معطر، سیر و فلفل سبز می گذاریم و در محیط آشپزخانه قرار داده و بعد از یک هفته قابل مصرف است و سپس در یخچال نگهداری کنید.

 

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه ترشی بادمجان

  1. ترشی آماده شده را در ظرف کاملا تمیز و خشک شیشه ای قرار دهید و داخل یخچال نگهداری کنید.
  2. استفاده از سرکه سفید یا قرمز کاملا سلیقه ای است.
  3. بهتر است از بادمجان قلمی استفاده کنید که تخم کمی داشته باشد.
  4. سبزی ترشی شامل: جعفری، نعنا، ترخون به میزان مساوی.
  5. اگر سبزی معطر شمال در دسترس داشتید 1 قاشق از آن هم با سبزی مخلوط کنید.
  6. در تمام ترشی ها و همچنین این ترشی نوع خرد کرن مواد به دلخواه و مطابق سلیقه شما می باشد. مثلا می توانید بادمجان را حلقه ای خرد کنید، در این صورت ترشی بادمجان حلقه ای شکل خواهید داشت، یا به صورت نگینی خرد کنید.

 

منبع: سلام دنیا

  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

See the source image

 

مواد لازم عدسی

  • عدس ۲٫۵ لیوان
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • سیب زمینی ۱ عدد
  • آرد ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
  • پیاز داغ و کره به مقدار لازم


طرز تهیه عدسی


مرحله اول: آماده سازی عدس
ابتدا عدس ها را پاک کنید و بمدت ۱ ساعت بگذارید داخل آب تا خیس بخورد.

 

مرحله دوم: تقت دادن پیاز
پیاز را پوست بگیرید و به دلخواه به صورت خلالی یا نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه با مقداری زردچوبه تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سپس آرد نیز اضافه کنید و کمی با پیاز تفت دهید تا بوی خامی آرد از بین برود ( برای لعاب بیشتر آرد اضافه می شود)

 

مرحله سوم: پخت عدسی
عدس را به همراه چند پیمانه آب به پیاز اضافه کنید و حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا عدسی نیم پز شود.

 

مرحله چهارم: افزودن سیب زمینی
برای افزودن سیب زمینی دو راه وجود دارد. روش اول: سیب زمینی را به صورت نگینی ریز خرد کنید و داخل عدسی ریخته تا همراه با عدس پخته و نرم شود و یا سیب زمینی را پوست بگیرید و به صورت درسته داخل عدسی انداخته تا آبپز شود و زمانی که پخته و نرم شد از عدسی خارج کنید و با گوشتکوب دستی یا برقی خوب هم بزیند تا له و یا پوره شود.

 

مرحله پنجم: تهیه عدسی مجلسی لعاب دار
در انتهای پخت نمک و فلفل سیاه و قرمز را اضافه کنید و مواد را هم بزنید در انتها که عدس ما کاملا نرم و غلیظ شد از روی حرارت بردارید و داخل کاسه ریخته و به همراه کره و پیاز داغ یا روغن زیتون تزئین و میل کنید. نوش جان

 

نکات کلیدی در تهیه عدسی صبحانه لعاب دار

  1. بهتر است از عدس زودپز استفاده کنید.
  2. به دلخواه می توانید به عدسی ۱ ق غذا خوری رب اضافه کنید.
  3. برای مقوی شدن عدسی می توانید آن را با عصاره گوشت یا قلم تهیه کنید.
  4. به دلخواه می توانید قارچ یا ماش نیز به همراه عدس بگذارید تا پخته شود.
  5. به دلخواه می توانید عدس پخته شده را به همراه سیب زمینی کمی بکوبید.
  6. مدام مواد عدسی را هم بزنید تا ته نگیرد.
  7. حرارت را کم و زیاد نکنید زیرا باعث می شود پوست عدس جدا شود.
  8. می توانید سیب زمینی ها را سرخ کنید و در انتهای پخت اضافه کنید.
  9. ریختن ادویه های مثل زیره و دارچین و زنجبیل اختیاری می باشد.

 

منبع: پارسی دی

  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

See the source image

 

مواد لازم حلوا

  • شکر ۱ لیوان
  • آرد سفید ۲ لیوان
  • پودر هل مقدار کمی
  • روغن مایع ۱/۲ لیوان
  • گلاب ۴ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه حلوا


مرحله اول: تهیه شربت حلوا
برای تهیه شربت حلوا ابتدا یک قابلمه کوچک روی حرارت قرار دهید سپس ۱ لیوان آب داخل آن بریزید. در ادامه گلاب را به همراه شکر و پودر هل به قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا شکر به طور کامل درون آب حل شود.پس از اینکه شکر حل شد زعفران دم کرده را به قابلمه اضافه کنید و با دیگر مواد مخلوط کنید. پس از اینکه شربت آماده شد آنرا روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید چون زمانی که می خواهید آنرا به آرد اضافه کنید باید داغ باشد.

 

مرحله دوم: تفت دادن آرد
در مرحله بعدی آرد را دو مرتبه الک کنید تا کاملا صاف و یکدست شود سپس یک ظرف مناسب روی حرارت قرار دهید و روغن مایع را داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن مایع داغ شد حرارت زیر قابلمه را ملایم کنید تا روغن داغ بماند. در مرحله بعدی یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و آرد را به آن اضافه کنید. آرد را تفت دهید تا تغییر رنگ دهید و رنگش کمی مایل به کرمی شود. توجه داشته باشید که این مرحله خیلی مهم است چون اگر از آرد غافل شوید سریع ته می گیرد.


مرحله سوم: تهیه حلوا مجلسی
اگر آرد بسوزد طعم حلوای شما خراب می شود. پس از اینکه رنگ آرد تغییر کرد روغن را به صورت داغ به آرد اضافه کنید و خوب تفت دهید تا روغن و آرد کاملا یکدست شوند. حرارت زیر تابه را کم کنید و شربت را کم کم به حلوا اضافه کنید.مواد را با قاشق خوب مخلوط کنید تا حلوا حالت خمیری به خود بگیرد. نکته ی مهم در تهیه حلوا این است که وقتی وسط ظرف جمع شد از رو شعله بردارید و ظرف را با دست آروم به دو طرف تکون بدید که بهش میگن قنداق پیچ کردن یا گهواره کردن که باعث می شود حلوا جا بیفته و روغن بی اندازد پس از اینکه حلوا روغن انداخت و آماده شد آنرا در ظرف مورد نظرتان بکشید. برای تزیین حلوا زعفرانی می توانید از خلال پسته ، خلال بادام و پودر نارگیل استفاده کنید.نوش جان

 

نکات کلیدی در تهیه حلوا مجلسی و ساده

  1. می توانید مقدار مساوی از روغن مایع و روغن جامد استفاده کنید تا حلوای نرمی داشته باشید.
  2. افزودن کمی کره مزه و طعم بسیار خوبی به حلوا می دهد.
  3. آرد سفید طعم حلوا را بهتر می کند اما آرد سنگگ حلوا را مقوی تر می کند پس به دلخواه می توانید از هر نوع آردی که دوست دارید استفاده کنید.
  4. می توانید در انتها حلوا را نصف کنید و به نصف دیگر کمی پودر کاکائو بزنید تا حلوا دو رنگ داشته باشید.
  5. شربت نباید خیلی غلیظ شود در حدی که دانه شکر حل شود اگر شربت حلوا کم باشد حلوا منسجم و بافت نرمی نخواهد داشت.
  6. اگر شربت را بیش از اندازه به حلوا اضافه کردید و حلوا شل شد تنها راه آن مجدد روی حرارت گذاشتن و تبخیر شدن آب آن است.
  7. اگر شل بودن حلوا به دلیل استفاده زیاد از روغن بود می توانید کمی آرد تفت داده شده بریزید.
  8. روغن جامد به پوک شدن حلوا کمک می کند و روغن مایع به براق شدن حلوا.
  9. برای تزئین با ماسوره باید حلوا گرم باشد ولی به صورت ساده اجازه دهید کمی خنک شود سپس داخل دیس بریزید.
  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

See the source image

 

مواد لازم ذرت مکزیکی

  • ذرت ۱ قوطی
  • قارچ ۱۰۰ گرم
  • کره ۲ قاشق غذاخوری
  • پنیر پیتزا ۲ قاشق غذاخوری
  • سس سفید ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و آویشن به اندازه کافی

 

طرز تهیه ذرت مکزیکی


برای تهیه ذرت مکزیکی خانگی ابتدا در قابلمه ای کره را می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم آب شود و بعد ذرت را اضافه می کنیم(اگر از کنسرو ذرت استفاده می کنید آب آن را جدا کنید و ذرت را در قابلمه بریزید)

و صبر می کنیم تا کمی نرم شود و بعد قارچ ها را با دستمال نمدار تمیز می کنیم و خیلی سریع آبکش می کنیم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی کمی درشت خرد می کنیم و به ذرت اضافه می کنیم و حرارت را ملایم رو به کم می کنیم

و پیاپی هم میزنیم و کمی آب لیمو ترش اضافه می کنیم تا رنگ قارچ ها تغییر نکند و درب قابلمه را می گذاریم و صبر می کنیم تا قارچ ها نیز کمی نرم شوند و بعداز ۵ دقیقه به آن سر می زنیم احتمال دارد قارچ ها آب انداخته باشند حرارت را بیشتر می کنیم
و مواد را مخلوط می کنیم تا آب قارچ ها تبخیر شود و بعد حرارت را کم می کنیم و آویشن،فلفل سیاه و کمی نمک روی مواد می پاشیم و مخلوط می کنیم و سس مایونز را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا با تمام مواد آشته شود

و بعد پنیر پیتزا را به ذرت مکزیکی اضافه می کنیم و کمی با دیگر مواد مخلوط می کنیم تا پنیر به تمام نقاط ذرت ها برسد سپس درب قابلمه را می گذاریم و حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم تا پنیر پیتزا در مواد ذوب و کشدار شود.

می توانید کالباس نیز به این ترکیب اضافه کنید و یا سیب زمینی سرخ کنید و در کنار ذرت مکزیکی سرو کنید. پس از ۳ دقیقه درب قابلمه را بر می داریم و ذرت مکزیکی داغ را در ظرف های مورد نظر می کشیم و نوش جان کنید.

  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

See the source image

 

مواد لازم برای دسر کدو حلوایی

  • کدو حلوایی    300 گرم
  • شکر    1 لیوان
  • چوب دارچین    1 تکه
  • میخک    5 عدد
  • مغز پسته و گردو برای تزئین    به میزان لازم


طرز تهیه دسر کدو حلوایی خوشمزه


مرحله اول آماده سازی کدو: ابتدا پوست کدو را می گیریم و بنا به سلیقه خود، برش داده و یا با کاتر شکل دار برش می دهیم.


مرحله دوم: افزودن شکر
در ظرف مناسب و درب داری کدو ها را چیده و شکر را روی آنها می ریزیم و برای 12 ساعت داخل یخچال استراحت می دهیم.

مرحله سوم: پخت کدو
حالا کدو های آب انداخته را روی حرارت می گذاریم و اجازه می دهیم تا به جوش آید.


مرحله چهارم: افزودن ادویه ها
حالا چوب دارچین و میخک ها را به کدو افزوده و اجازه می دهیم تا با حرارت کم پخته و شربت آن غلیظ شود.


مرحله آخر: سرو دسر کدو تنبل
حالا کدو های پخته را از روی حرارت بر می داریم و اجازه می دهیم تا خنک شود و بعد داخل یخچال می گذاریم، در زمان سرو داخل ظرف زیبایی چیده و با پودر گردو و پسته تزئین و نوش جان کنید.

 

طرز تهیه دسر کدو تنبل ساده خانگی

  1. نکات مهم و فوت و فن تهیه دسر کدو تنبل ترکیه ای:
  2. در نهایت از کمی پودر دارچین هم برای تزئین می توانید استفاده کنید.
  3. این دسر را با چای سرو کنید.
  4. موقع سرو چوب دارچین و میخک ها را از داخل دسر خارج کنید.

 

منبع: سلام دنیا

  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

See the source image

 

مواد لازم برای ترشی گل کلم

  • گل کلم    500 گرم
  • هویج    300 گرم
  • سیب زمینی ترشی    200 گرم
  • ساقه کرفس    100 گرم
  • سیر    50 گرم
  • موسیر    50 گرم
  • فلفل تند    4 عدد
  • سرکه    به میزان لازم
  • نمک    به میزان لازم
  • ادویه ترشی    به میزان لازم
  • ترخون    به میزان لازم


طرز تهیه ترشی گل کلم خانگی با هویج


مرحله اول آماده سازی سبزیجات: ابتدا تمام موارد گفته شده را خوب شسته و به شکل دلخواه خرد می کنیم و حدودا 12 ساعت اجازه می دهیم تا کاملا خشک شوند.


مرحله دوم: مخلوط کردن سبزیجات
کلیه سبزیجات آماده شده را به همراه سیر و موسیر داخل ظرفی بریزید که گنجایش مخلوط کردن همه مواد با هم را داشته باشد.

مرحله سوم: تهیه ترشی گل کلم
حالا از مواد مخلوط شده داخل شیشه های آماده شده بریزید لا به لای سبزیجات از فلفل سبز و ترخون هم استفاده کنید.


مرحله چهارم: افزودن نمک و سرکه
حالا نمک، گلپر، ادویه ترشی و سرکه را با هم مخلوط کنید و روی سبزیجات بریزید سرکه باید روی سبزیجات را بپوشاند، سپس یک لایه پلاستیک فریزر گذاشته و درب شیشه را خوب کیپ کنید.


مرحله آخر: جا افتادن ترشی گل کلم
حالا ترشی مخلوط را به مدت 21 روز در جای خشک و خنک نگهداری کنید و بعد از باز کردن درب شیشه آن را به یخچال انتقال دهید. و در کنار غذا ها نوش جان کنید.

 

نکات مهم و فوت و فن تهیه ترشی مخلوط گل کلم 

  1. باید به این نکته توجه شود که کلیه مواد مورد نیاز برای ترشی باید کاملا خشک و تمیز باشند.
  2. ظرف مناسب ترشی باید شیشه ای با درب کاملا محکم باشد.
  3. می توانید از سرکه سیب هم برای تهیه این ترشی استفاده کنید.
  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

See the source image

 

مواد لازم برای پنکیک

  • آرد    یک و نیم پیمانه
  • شیر    1 پیمانه
  • تخم مرغ    1 عدد
  • روغن مایع    1 قاشق غذا خوری
  • شکر    1 قاشق غذا خوری
  • بکینگ پودر    1 قاشق چایخوری
  • وانیل    1 قاشق چایخوری

 

طرز تهیه پنکیک ساده وانیلی 



آماده سازی مواد خشک پن کیک
ابتدا آرد، بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و با الک مخصوص شیرینی پزی 3 بار الک می کنیم.


آماده سازی خمیر پنکیک ساده با شیر
ابتدا تخم مرغ ، شکر و وانیل را به مدت 3 دقیقه کاملا مخلوط می کنیم تا کشدار و لطیف شده و از لختگی خارج شود در این مرحله روغن مایع و شیر را اضافه کرده کاملا مخلوط می کنیم در این مرحله آرد را به تدریج اضافه و مخلوط کنید تا یک خمیر با غلظت مناسب و یکدست بدست آوریم.

درست کردن پنکیک
ابتدا داخل تابه ای مناسب را با قلموی آشپزی چرب می کنیم و به اندازه یک ملاقه از خمیر برداشته و در مرکز تابه می ریزیم وقتی حباب های جذاب روی سطح پنکیک ایجاد شد حالا برمی گردانیم تا سمت دیگر آن هم به همین روش پخته شود و تمام خمیر را به همین صورت آماده می کنیم.

 

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه پنکیک ساده خانگی

  1. تابه ای که برای پخت پنکیک استفاده می شود باید ضخیم باشد تا حرارت را در خود نگه دارد تا پنکیک مغز پخت شده و نسوزد.
  2. غلظت مواد پنکیک باید به گونه ای باشد در هنگام ریختن در تابه از ملاقه نچکد و بافت خود راحفظ کند.
  3. پنکیک را می توانید با طعم های مختلفی تهیه کنید مثلا به جای شیر آب پرتقال را جایگزین کنید و به جای وانیل از رنده پوست پرتقال و به این شکل یک پنکیک پرتقالی دارید.
  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

See the source image

 

مواد لازم برای خمیر بورک اصل ترکیه مرحله به مرحله در خانه

  • آرد    270 گرم
  • آب    1 لیوان سرخالی
  • روغن جامد    4 قاشق غذا خوری
  • نمک    1/4 قاشق چایخوری
  • سرکه    1 قاشق چایخوری


طرز تهیه خمیر بورک اصل ترکیه با بافت نرم


مرحله اول: ابتدا نمک و آرد را با هم مخلوط می کنیم و 3 مرتبه الک می کنیم تا خوب هوا دهی شود.


مرحله دوم: افزودن مایعات
حالا آب، روغن و سرکه را به هم مخلوط کرده و به تدریج به آب می افزاییم و خوب ورز می دهیم تا خمیر خوب شکل بگیرد و در گوشه کاسه جمع شود.


مرحله سوم: ورز دادن خمیر
حالا خمیر به دست آمده را به مدت 30 دقیقه ورز دهید. این کار را می توانید با غذا ساز یا تیغه خمیر گیر همزن هم انجام دهید.


مرحله چهارم: استراحت خمیر
حالا خمیر را گلوله کرده و داخل نایلون بگذارید و برای 90 دقیقه در یخچال استراحت دهید.


مرحله پنجم: ورز دادن و استراحت مرحله دوم
حالا خمیر را از داخل یخچال خارج کرده، 5 دقیقه ورز دهید و داخل نایلون قرار دهید و به مدت 120 دقیقه دیگر داخل یخچال استراحت دهید تا خمیر کاملا سبک شود.


مرحله آخر: آماده سازی برای پخت
خمیر بورک
برای استفاده آماده است، به اندازه 1 گردو از خمیر بردارید و روی تخته کار آرد پاشی شده آنقدر خمیر را باز کنید تا حالت شیشه ای پیدا کند و این خمیر آماده برای مصرف است.

 

نکات مهم و فوت و فن تهیه خمیر بورک برای انواع پیراشکی، بورک و باقلوا

  1. خمیر باید در حدی نازک شود که حالت شیشه ای پیدا کند.
  2. باید روی هر لایه خمیر آرد بپاشید و بعد لایه بعدی خمیر را روی قبلی قرار دهید.
  3. با این خمیر باقلوا ترکی هم می توان تهیه کرد.
  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

See the source image

 

مواد لازم برای معجون هفت مغز

  • مغز گردو    50 گرم
  • بادام هندی    50 گرم
  • مغز پسته    50 گرم
  • مغز فندق    50 گرم
  • انجیر خشک    50 گرم
  • مغز بادام    50 گرم
  • کنجد    50 گرم
  • عسل    به میزان لازم


طرز تهیه معجون هفت مغز با عسل


مرحله اول: ابتدا مغز ها را خوب پاک کرده تا پوسته ای داخل آنها نباشد.


مرحله دوم: چیدن مغز ها داخل شیشه
شیشه ای زیبا با دربی محکم را انتخاب کنید و به شکل منظم لایه به لایه از آجیل هایی که داریم داخل شیشه می چینیم تا آجیل به اتمام برسد و شیشه پر شود.

مرحله سوم: افزودن عسل
حالا عسل را روی مغز های چیده شده می ریزیم و شیشه را تکان می دهیم تا تمام حفره های شیشه پر شود.


مرحله آخر: نگهداری و سرو معجون هفت مغز
درب شیشه را محکم می کنیم و در جای خشک و خنک نگهداری می کنیم و نوش جان.

 

نکات مهم و فوت و فن تهیه معجون هفت مغز عسلی

  1. می توانید در صورت در دسترس نبودن هر کدام از مواد با مغز دلخواه مواد را جایگزین کنید.
  2. در این ترکیب می توان از پودر نارگیل هم استفاده کرد.
  3. در صورت تمایل می توانید مواد را پودر کرده و این معجون را تهیه کنید.
  4. می توانید از کمی پودر دارچین هم در این معجون استفاده کنید.
  5. این معجون در زمان هایی که از رژیم غذایی لاغری پیروی می کنید بسیار مناسب است زیرا زمان زیادی شما را سیر نگه می دارد.

 

منبع: سلام دنیا

  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

See the source image

 

مواد لازم برای ژله با شیر

  • پودر ژله    1 بسته
  • شیر    1.5 پیمانه
  • شکر    به میزان لازم


طرز تهیه ژله با شیر ساده و خوشمزه


مرحله اول مخلوط کردن ژله با شیر: برای این کار، ابتدا ژله را داخل کاسه ای ریخته و شیر را به آن بیفزایید و خوب مخلوط کنید.


مرحله دوم: بن ماری کردن ژله
ژله را روی بخار آب کتری بگذارید و خوب مخلوط کنید تا تمام ذرات ژله در شیر در حل شود.

مرحله سوم: تهیه ژله شیر
قالب مورد نظر را کمی با روغن مایع چرب می کنیم و ژله آماده شده را داخل قالب ریخته و قالب را داخل یخچال قرار می دهیم.


مرحله آخر: سرو کردن ژله شیر
بعد از اینکه ژله کاملا سفت شد از یخچال خارج کرده بدنه قالب را داخل آب داغ فرو ببرید؛ دور ژله که خوب شل شد بشقاب مناسبی را روی ظرف گذاشته و ژله را برمی گردانید حالا با گل و میوه های برش خورده تزئین کرده و نوش جان کنید.

 

نکات مهم و فوت و فن تهیه ژله شیر

  1. در صورت تمایل می توانید کمی شکر به مواد ژله اضافه کنید.
  2. این ژله می تواند با ژله میوه ای تلفیق شود خیلی زیبا شود (به صورت لایه ای)
  3. تمام ژله های میوه ای را می توان با شیر تهیه کرد. 
  • ashpazi irani