تغذیه سالم

۵۰ مطلب در اسفند ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

دستور تهیه رولت مرغ خوشمزه بدون فر

 

مواد لازم برای رولت مرغ

  • سینه مرغ    1 عدد
  • پیاز رنده شده    1 عدد
  • قارچ    6 عدد
  • پنیر پیتزا    100 گرم
  • سیر    1 حبه
  • رب گوجه فرنگی    2 قاشق غذا خوری
  • نمک، فلفل و آویشن    به میزان لازم
  • روغن برای سرخ کردن    به میزان لازم


طرز تهیه رولت مرغ چرخ کرده

 

مرحله اول
ابتدا مرغ ها را 2 بار چرخ کرده و یا داخل غذا ساز بریزید تا به شکل خمیری در بیاید.


مرحله دوم
حالا پیاز آب گرفته را به همراه سیر رنده شده و ادویه به مرغ افزوده و کاملا ورز می دهیم تا یک خمیر چسبنده و سفت داشته باشیم.

مرحله سوم تهیه رولت مرغ
حالا قارچ ها را داخل تابه ای ریخته و بدون روغن تفت می دهیم تا سبک شده و آب آن تبخیر شود.


مرحله چهارم
یک پلاستیک فریزر روی میز کار پهن کرده کمی چرب می کنیم حالا مرغ را روی آن ریخته و به شکل مستطیل پهن می کنیم و از ترکیب قارچ و پنیر پیتزا روی مرغ ریخته و از یک سمت به کمک پلاستیک رول می کنیم سر و ته آن را بسته و به مدت 1 ساعت در یخچال قرار می دهیم.


مرحله پنجم
داخل تابه مناسبی روغن ریخته و رولت را به کمک پلاستیک به داخل تابه انتقال داده و اجازه می دهیم تا دور تا دور رولت کاملا پخته شود. حالا داخل تابه کوچکی روغن ریخته روی حرارت می گذاریم گرم که شد رب را داخل روغن تفت می دهیم تا رنگ رب آزاد شود سپس ادویه زده و بعد این سس را روی رولت ریخته درب ظرف را می گذاریم تا کاملا پخته شود.


مرحله آخر پخت رولت مرغ
حالا رولت مرغ آماده شده را برش داده و به صورت مورب داخل ظرف سرو گذاشته و نوش جان کنید.

 

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه رولت مرغ

  1. از ترکیب گوشت ران و سینه مرغ برای این رولت استفاده کنید تا طعم لذیذتری داشته باشد.
  2. حتما در این غذا ها باید آب پیاز را بگیرید و به گوشت اضافه کنید تا مواد را شل نکند.
  3. داخل این رول اگر تکه های پنیر چدار بگذارید به شدت لذیذ می شود.
  4. برای رولتی که قرار است با برنج مصرف شود: از ادویه هایی مثل زعفران و مغز زرشک، پیاز داغ و گردو استفاده می کنیم.
  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه حلوای زنجبیلی ساده و خوشمزه توسط آمنه کاظمی - کوکپد

 

مواد لازم حلوای زنجبیلی ساده  

  • آرد گندم ۱ پیمانه معادل ۱۲۵ گرم
  • پودر قند ۱ پیمانه معادل ۱۰۰ گرم
  • گردو یا بادام ریز شده ۱/۳ پیمانه معادل ۵۰ گرم
  • کره و روغن جامد جمعا ۷۰ گرم
  • پودر هل ۱ قاشق چایخوری
  • پودر زنجبیل ۱ قاشق سوپ خوری

 

طرز تهیه حلوای زنجبیلی بدون آرد برنج

 

مرحله اول: تفت دادن آرد
برای تهیه حلوای زنجبیلی تبریزی ابتدا آرد گندم را دو مرتبه الک می کنیم سپس در قابلمه ای مناسب می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم و کمی تفت می دهیم تا بوی خامی آرد از بین برود ولی تغییر رنگ نباید بدهد باید با حرارت ملایم حدود ۳۰ دقیقه آرد را تفت دهید و بعد از گرفتن بوی خامی آرد را الک کنید و مجدد به قابلمه برگردانید.

 

مرحله دوم: افزودن کره و روغن جامد
برای رسیدن به کیفیت خوب حلوا زنجبیلی باید از مخلوط کره و روغن جامد استفاده کرد تا بافت نرمی داشته باشد پس مخلوط کره و روغن جامد را  را در تابه ای می ریزیم تا آب شود و بعد آرد تفت داده شده را به آن می افزاییم و تفت می دهیم تا منسجم شود و به رنگ طلایی در می آید و روغن به خورد آرد برود.


مرحله سوم: افزودن پودر قند و مغزیجات

قابلمه را از روی حرارت بردارید تا خنک شود سپس پودر زنجبیل و هل را نیز به آن اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم تا به خرد مواد برود در انتها زمانی که مواد خنک شدند و بعد پودر قند را الک می کنیم و به آن می افزاییم و هم می زنیم تا پودر قند به خورد حلوا برود این حلوا حالت پودری دارد.

 

مرحله چهارم: تهیه حلوا زنجبیلی
یک ظرف مستطیل را انتخاب کنید و کف آن کاغذ روغنی پهن می کنیم و آرد را داخل قالب می ریزیم و با کف قاشق حلوا را فشار می دهیم تا روی آن صاف شود و بعد روی حلوا پودر گردو را می ریزیم و اجازه می دهیم تا حلوا ۳۰ دقیقه در فریرز بماند بعد کاملا خنک شود و بعد آن را با کاتر یا چاقو برش می زنیم به هر شکلی که تمایل دارید مثلا لوزی لوزی مدل زیبای است و آرام کاغذ روغنی را از قالب بیرون می آوریم چون این مدل حلوا بافت ترد و شکننده ای دارد. حلوا ها را در دیس می چینیم شما می توانید از قالب های سلیکونی نیز برای تهیه این حلوا استفاده کنید تا کار زیباتر باشد بدین صورت که حلوا را داخل قالب ریخته و خوب با قاشق مسنجم کنید سپس برای تمیز خارج شدن از قالب برای ۱ ساعت در فریرز قرار دهید سپس به آرامی از قالب خارج کنید.نوش جان

 

نکات کلیدی در تهیه حلوا زنجبیلی مجلسی و ساده با قالب 

  1. می توانید بعد از افزودن پودر قند مواد را بچشید و بنا به سلیقه خود مقدار پودر قند را زیاد کنید.
  2. حتما باید زمانی که پودر قند را اضافه می کنید دمای حلوا ولرم باشد وگرنه پودر قند ذوب می شود و بعدا زیر دندان احساس می شود.
  3. با این میزان حدود ۲۴ تا ۳۰ عدد حلوا زنجبیلی خواهید داشت.
  4. این حلوا در ظرف در بسته در یخچال به مدت ۱ هفته قابل نگهداری می باشد.
  5. به دلخواه از مغزهای مختلف در تهیه این حلوا می توانید استفاده کنید.
  6. مقدار افزودن زنجبیل به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد می توانید تا ۲ ق غذا خوری نیز بریزید.
  7. از روغن مایع استفاده نکنید.
  8. رنگ این حلوا روشن است و نباید خیلی تیره شود پس در موقع تفت دادن حواستان به آرد باشد و به حال خود رها نکنید.

 

منبع: پارسی دی

  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

آش ماش یزد چگونه و با چه مواد اولیه ای پخته می شود؟ | آرون فودز

 

مواد لازم برای آش ماش ساده و مقوی بدون گوشت در طب سنتی

  • ماش    1 پیمانه
  • برنج    1/2 پیمانه
  • سبزی مخصوص آش ماش    200 گرم
  • پیاز داغ    100 گرم
  • سیرداغ و نعنا داغ    به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زرد چوبه    به میزان لازم
  • کشک    به میزان لازم
  • روغن    به میزان لازم


طرز تهیه آش ماش بدون گوشت خوشمزه و مقوی


مرحله اول: ماش و برنج را خوب شسته و به مدت 1 ساعت خیس کنید.


مرحله دوم: بار گذاشتن آش ماش
داخل قابلمه مناسبی کمی روغن ریخته و نیمی از پیاز داغ را به همراه فلفل و زردچوبه خوب تفت دهید، بعد برنج و ماش را به آش بیفزایید و خوب مخلوط کنید.

مرحله سوم: افزودن آب به
حالا آب جوشیده را به مواد می افزاییم و زمان می دهیم تا کاملا مغز پخت شوند.


مرحله چهارم: افزودن سبزی آش
زمانی که ماش کاملا مغز پخت شد و برنج کاملا شکفته شد سبزی آش را به آن می افزاییم و زمان می دهیم تا سبزی خوب پخته و آش ماش جا افتاده شود.


مرحله آخر: سرو آش ماش
در نهایت نمک آش را اندازه کرده و داخل ظرف سرو بریزید و با کمی کشک، نعناداغ، پیاز داغ و سیر داغ تزیین و نوش جان کنید.

 

نکات مهم و فوت و فن تهیه آش ماش مقوی برای سرماخوردگی در طب سنتی

  1. سبزی این آش شامل مقدار مساوی شوید و تره می باشد.
  2. سبزی آش ماش را باید کمی ریز تر از آش های دیگر خرد کنید.
  3. می توانید به این آش گوشت پخته شده هم بیفزایید.
  4. بهتر است آش را به جای آب با عصاره قلم طبخ کنید.
  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

خرید و قیمت بیسکوییت کاکائویی سبوسدار خانگی (500گرم) از غرفه گلپونه ها |  باسلام

 

مواد لازم برای بیسکویت شکلاتی کاکائو خانگی

  • آرد    2/5 پیمانه
  • شکر    3/4 پیمانه
  • کره    100 گرم
  • تخم مرغ    1 عدد
  • بکینگ پودر    1/4 قاشق چایخوری
  • وانیل    1/2 قاشق چایخوری
  • پودر کاکائو    2 قاشق غذا خوری


طرز تهیه بیسکویت شکلاتی ساده و خوشمزه خانگی


مرحله اول: ابتدا شکر و کره را داخل کاسه ای ریخته و با همزن خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شود.


مرحله دوم: افزودن تخم مرغ
حالا تخم مرغ را به مواد افزوده و مخلوط می کنیم.

مرحله سوم: افزودن مواد خشک
آرد، پودر کاکائو و بکینگ پودر را با هم مخلوط می کنیم و روی باقی مواد الک می کنیم کاملا مواد را ورز می دهیم تا به خمیری یکدست تبدیل شود.


مرحله چهارم: شکل دادن به خمبر
حالا خمیر را مابین دو نایلون با وردنه باز می کنیم روی خمیر را هم با نایلون می پوشانیم و به مدت 30 دقیقه داخل یخچال استراحت می دهیم.


مرحله پنجم: کاتر زدن خمیر
خمیر را با یک چاقو و یا کاتر دلخواه شکل داده و داخل سینی پخت قرار می چینیم.


مرحله ششم: پخت بیسکویت شکلاتی
بیسکویت ها را داخل فر گرم شده با دمای 160 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه می پزیم.


مرحله آخر: سرو بیسکویت شکلاتی
زمان می دهیم تا بیسکوییت ها کاملا خنک شوند. سپس داخل ظرف زیبایی چیده و نوش جان کنید.

 

نکات مهم و فوت و فن تهیه بیسکویت خانگی شکلاتی

  1. می توانید برای تزیین این بیسکوییت از گاناش شکلاتی هم استفاده کنید.
  2. این بیسکوییت به دلیل داشتن تخم مرغ ماندگاری بسیار زیادی ندارد.
  3. لایه بیسکویتی زیاد ضخیم نباشد چون بعد از پخت خوب مغز پخت نمی شود.

 

منبع: سلام دنیا

  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه سالاد انار و گل کلم و اسرار سالاد انار خوشمزه و مخصوص

 

مواد لازم سالاد انار

  • انار بزرگ ۲ عدد
  • کلم قرمز ۵۰۰ گرم
  • گل پر به اندازه لازم
  • گردو به مقدار دلخواه
  • سس مایونز به اندازه دلخواه
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم

 

طرز تهیه سالاد انار


سالاد انار را با مواد مختلفی تهیه می کنند و این موضوع بستگی به ذائقه ها دارد. شما به جای کلم قرمز می توانید از مواد دیگری مثل گل کلم یا کلم سفید نیز استفاده کنید. برای سس یالاد هم می توانید از سس های اماده مثل سس هزار جزیره و سس فرانسوری نیز استفاده نمایید.

ابتدا کلم قرمز را می شوییم و به دو نیم تقسیم می کنیم و روی تخته می گذاریم و ریز خرد می کنیم و یا اگر تمایل دارید خیلی ریز شود می توانید با رنده قسمت درشت یا ریز آن رنده کنید و در کاسه ای بزرگ می ریزیم و انارها را می شوییم

و برش می زنیم و دان می کنیم و به کلم خرد شده می افزاییم.میتوانید سس مایونز را مستقیم به مواد کاسه اضافه کنید و یا می توانیم در کاسه ای سس را با مقداری ماست هم بزنیم و یکدست که شد نمک،فلفل و گل پر روی سس بریزیم و هم بزنیم و بعد به مواد کاسه اضافه کنیم

و خوب مواد را با قاشق زیر و رو می کنیم تا سس کاملا مواد را بپوشاند و در آخر گردو ها را به ۲ یا ۳ تکه با چاقو خرد می کنیم و داخل سالاد می ریزیم و سالاد را در ظرف مورد نظر میریزیم و در یخچال قرار می دهیم تا زمان سرو خنک شده باشد.نوش جان

  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

عدس پلو با کوفته قلقلی | سرآشپز پاپیون

 

مواد لازم کوفته قلقلی

  • تخم مرغ ۱ عدد
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • گوجه فرنگی ۲ عدد
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
  • آرد نخودچی به اندازه کافی
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

 

طرز تهیه کوفته قلقلی


ابتدا ۱عدد پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و با رنده ریز می کنیم و آب اضافه آن را بیرون می ریزیم و در کاسه ای بزرگ پیاز را با گوشت چرخ کرده مخلوط می کنیم و تخم مرغ را در پیاله ای می شکنیم اگر از سالم بودن آن مطمئن شدیم به گوشت و پیاز می افزاییم

و فلفل،نمک و زردچوبه را نیز روی مواد می پاشیم و زیر و رو می کنیم و ۱ قاشق آرد نخودچی نیز کم کم در حال مخلوط کردن مایع کوفته روی آن می پاشیم و اگر احساس کردید هنوز شل است مایع مجددا ۱ قاشق دیگر آرد نخودچی بریزید

دقت کنید زیاد سفت شدن مایع باعث می شود که کوفته زمان سرخ شدن خشک شوند پس نه خیلی سفت و نه شل در حدی که بشود به آن حالت داد.اگر احساس کردید مایع سفت شده است مقدار کمی آب ولرم به آن اضافه کنید تا ظاهری شبیه ماست به خود بگیرد.

اگر دوست دارید کوفته های شما حسابی سرخ شود ،در ظرفی که کوچک باشد با عمقی زیاد روغن بریزید ،به حدی که کوفته ها در آن شناور باشند و با حرارت کم اجازه دهید تا روغن به مرور زمان داغ شود (تا زمانیکه کوفته ها را در روغن می اندازید خوب مغز پخت شود و فقط ظاهر آن سرخ نشود)
سپس با قاشق مقداری از کوفته را بر می داریم و با دو کف دست به شکل یک دایره مایع کوفته را حالت می دهیم و در روغن داغ شده قرار می دهیم تا سرخ شود. اگر تمایل ندارید تا این حد کوفته ها سرخ شوند در تابه ای کمی روغن می ریزیم

و صبر می کنیم تا با حرارت کم داغ شود و بعد کوفته را با کف دست حالت می دهیم و در تابه می چینیم و کمی که رنگ آن تغییر کرد بر میگردانیم تا طرف دیگر آن نیز تغییر رنگ دهد اگر دوست داشتید می توانید صبر کنید تا کمی سرخ نیز بشود.

در حین سرخ شدن کوفته ها می توانیم سس را نیز آماده کنیم، گوجه فرنگی ها را می شوییم و روی تخته ریز خرد می کنیم و ۱ عدد پیاز باقیمانده را پوست می گیریم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و در تابه ای روغن می ریزیم و کمی که داغ شد پیاز را در آن تفت می دهیم

تا نرم شود،آنگاه رب گوجه فرنگی را می افزاییم و در روغن تفت می دهیم تا رنگ آن تیره تر شود و بعد گوجه فرنگی ها را اضافه می کنیم و تفت می دهیم و نمک،فلفل سیاه روی آن ها می پاشیم و ۱ لیوان آب به سس می افزاییم

و کوفته های سرخ شده یا تفت داده شده را در سس می چینیم و تامل می کنیم تا با حرارت کم خوب جا بیافتد و کوفته ها کاملا طعم دار و پخته شوند و آب آن تبخیر شود. در پایان کوفته قلقلی ها را در بشقابی می ریزیم و با پلو یا نان نوش جان کنید.

  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ + نکات کلیدی در طبخ این غذای خوش‌مزه - دیجی فود

 

مواد لازم برای لوبیا پلو

  • برنج    4 پیمانه
  • لوبیا سبز    3 پیمانه
  • گوشت چرخ شده    400 گرم
  • رب گوجه فرنگی    100 گرم
  • پیاز    1 عدد
  • چوب دارچین    1 عدد
  • پودرهل، پودر گل محمدی و زرد چوبه    1/2 قاشق چایخوری
  • نمک، روغن    به میزان لازم


دستور پخت لوبیا پلو


آماده سازی برنج
برنج را پیمانه کرده به مدت 1 ساعت داخل آب و نمک خیس می کنیم. حالا درون ظرف مناسبی آب جوشانده و برنج خیس خورده را به آن اضافه می کنیم. زمانی که برنج به همراه آب در حال جوش به سطح آب آمد برنج را آبکش می کنیم و روی آن را آب ولرم می ریزیم.


آماده سازی سس لوبیا پلو
ابتدا داخل ظرف مناسبی روغن ریخته روی حرارت گذاشته و پیاز نگینی شده را به آن اضافه می کنیم. اجازه می دهیم تا پیاز کاملا طلایی شود حالا گوشت و ادویه ها را افزوده و تا زمانیکه رنگ گوشت تغییر کند با هم تفت می دهیم. عطر ادویه ها و گوشت که به مشام رسید رب را در روغن تفت داده و به سس اضافه کنید در این مرحله لوبیای پخته و آبکش شده را اضافه کرده حالا سس غلیظ و خوش رنگ و بویی داریم نصف استکان آب و چوب دارچین را به آن افزوده درب ظرف را می گذاریم تا گوشت پخته و سس غلیظ شود.


دم گذاشتن لوبیا پلو
داخل قابلمه مناسبی را از ته دیگ دلخواه خود بپوشانید سپس از برنج و سس آماده شده به صورت لایه لایه داخل قابلمه می ریزیم و در نهایت زعفران می دهیم و دم می گذاریم. بعد از آماده شدن داخل ظرف مناسبی کشیده و با سبزی خوردن، سالاد شیرازی و ماست سرو کنید.

 

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده رستورانی

  1. قبل از سرو چوب دارچین را از داخل غذا خارج کنید.
  2. سیب زمینی ورقه شده ته دیگ مناسبی برای این غذاست.
  3. در صورت تمایل از مقداری روغن حیوانی در نهایت پخت رو برنج بریزید.
  4. برای عطر این غذا از کمی جز هندی رنده شده می توانید استفاده کنید.

 

منبع: سلام دنیا

  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

خورش هویج - طرز تهیه خورشت هویج مجلسی با ترفندها | ایران کوک

 

مواد لازم خورش هویج

  • پیاز بزرگ ۱ عدد
  • آلو خورشتی ۱۰۰ گرم
  • هویج یا زردک ۴۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی ۱/۲ ق غذا خوری
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
  • زعفران دم کرده به اندازه کافی
  • شکر به مقدار لازم
  • لیموترش به مقدار لازم
  • چوب دارچین ۱ عدد
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

 

طرز تهیه خورش هویج


مرحله اول: تفت دادن پیاز
برای تهیه خورش هویج مجلسی ابتدا پیاز را پس از گرفتن پوست و شستشو به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.

 

مرحله دوم: تفت دادن گوشت
پیاز را کمی تفت دهید تا نرم شود سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند ادامه دهید. در همین حین گوشت خورشتی را پس از شستشو به اندازه خورشتی ( مانند خورشت قیمه ) خرد کنید. پس از خرد کردن گوشت آنرا به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید. تفت دادن مواد را ادامه دهید تا زمانی که گوشت سرخ شود و تغییر رنگ دهد.


مرحله سوم: پخت گوشت
پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد چند لیوان آب جوش را به همراه ۱ تکه چوب دارچین به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد می توانید برای سرعت در کار از زودپز استفاده کنید.

 

مرحله چهارم: آماده سازی هویج
در مرحله بعدی باید هویج ها را آماده کنید. برای این منظور ها هویج ها را پس از شستشو پوست بگیرید و به شکل خلالی خیلی نازک به صورت یکدست و یک اندازه خرد کنید. ( کمی باریک تر از سیب زمینی سرخ کرده ).

 

مرحله پنجم: تفت دادن هویج
یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید سپس هویج های خلالی را داخل روغن تفت دهید تا کمی سرخ شوند ابتدا در تابه را بگذارید بعد از نرم شدن هویج ها کمی زعفران و شکر به آن بزنید و در انتها رب را به هویج اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود. هر چقدر بیشتر هویج ها را تفت دهید خورش در پایان زیباتر خواهد شد ولی اینکار باعث می شود خواص هویج ها از بین برود.


مرحله ششم: افزودن هویج و آلو
در ادامه آلو های خورشتی را با دقت بشویید و پس از اینکه گوشت تقریبا پخت هویج و آلو خورشتی را به قابلمه خورش اضافه کنید. در این مرحله مقداری نمک و فلفل سیاه    به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد.

 

مرحله هفتم: پخت خورشت هویج
۳۰ دقیقه مانده به پایان پخت خورش زعفران دم کرده را اضافه کنید و چوب دارچین را از خورش خارج کنید. طعم خورش را بچشید و در صورت تمایل مقداری آب لیمو ترش به آن اضافه کنید. در پایان اجازه دهید آب خورش کم شود و روغن بیندازد سپس به همراه برنج سرو کنید. برای تزیین خورش هویج می توانید از خلال پسته و زرشک استفاده کنید. برای این منظور مقداری زرشک و خلال پسته را در مقدار کمی روغن مایع تفت دهید تا کمی سرخ شوند سپس در زمان سرو برای تزیین خورش استفاده کنید.

 

استفاده از گوشت مرغ
در صورتی که منع مصرف گوشت قرمز دارید و می خواهید خورش هویج خود را با گوشت مرغ تهیه کنید کافیست گوشت خورشتی را از مواد لازم حذف کنید و حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم گوشت مرغ به مواد لازم اضافه کنید. مراحل پخت خورش هویج با گوشت قرمز یا گوشت مرغ تفاوتی با هم ندارد.

 

فوت و فن های تهیه خورش هویج تبریزی با گوشت و مرغ و آلو

  1. افزودن شکر و آبلیموترش باعث ملس شدن و بالانس مزه ها می شود.
  2. اگر از گوشت استفاده می کنید بهتر است تکه ها آن درشت تر باشد.
  3. این خورش کم آب است یعنی باید در انتها خورشت غلیظ و یکدستی داشته باشید.
  4. چوب دارچین برای عطر آن اضافه شده و قابل حذف است.
  5. تو خیلی از دستورات رب گوجه نیست اما برای خوش رنگ شدن اضافه می شود و قابل حذف است.
  6. هویج نباید خیلی نرم شود و باید کمی دندان گیر باشد.
  7. خورشت هویج با رب انار هم تهیه می شود و به دلخواه می توانید اضافه کنید.
  8. از گوشت بوقلمون نیز برای تهیه این خورشت استفاده کنید.
  9. اگر به آلو دسترسی ندارید از آلوچه یا لیموعمانی یا آبغوره نیز می توانید استفاده کنید.
  10. آبلیموترش همیشه در انتها اضافه کنید تا رنگ خورشت را از بین نبرد.

 

منبع: پارسی دی

  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

آموزش ذرت مکزیکی + فیلم آموزش | ذرت مکزیکی اصل مکزیک

 

مواد لازم برای ذرت مکزیکی

  • ذرت شیرین    500 گرم
  • قارچ    250 گرم
  • پنیر    100 گرم
  • سیر له شده    2 حبه
  • کره    100 گرم
  • سس مایونز    100 گرم
  • آبلیمو    2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، پودر آویشن، پودر سیر    1 قاشق چایخوری از هر کدام


دستور پخت ذرت مکزیکی

 


آماده سازی ذرت
بهتر است ذرت تازه را تهیه کرده و بعد از دانه دانه کردن، آن را بخار پز کنید. اگر امکان بخار پز کردن ندارید آن را با مقدار کمی آب بپزید طوری که در اتمام پخت آبی باقی نماند. (در صورت استفاده از کنسرو ذرت این مرحله حذف می شود)


آماده سازی قارچ
قارچ ها را برش داده و داخل ظرف آب جوش و آبلیمو قرار می دهیم تا کمی نرم شود هم اینکه تغییر رنگ ندهد و داخل ذرت مکزیکی ظاهر بدی نداشته باشد. بعد از 10 دقیقه آبکش می کنیم.

طرز تهیه ذرت مکزیکی
ظرف مناسبی را روی حرارت قرار می دهیم کره را ریخته و بعد از اینکه ذوب شد سیر و ادویه ها را در آن تفت می دهیم در این مرحله قارچ و ذرت را هم اضافه می کنیم تا مواد با هم مخلوط شوند عطر مواد که بلند شد؛ پنیر، سس مایونز و آبلیمو را افزوده و شعله گاز را خاموش می کنیم با حرارتی که دارد پنیر آب می شود و ذرت مکزیکی جذاب ما آماده سرو است.

 

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه ذرت مکزیکی

  1. برای داشتن ذرت مکزیکی سالم و مقوی روغن زیتون را جایگزین کره کنید مطابق سلیقه می توانید از روغن با بو یا بی بو استفاده نمایید.
  2. اگر پونه کوهی در دسترس دارید داخل ذرت مکزیکی به عنوان یکی از ادویه ها استفاده کنید.
  3. نوع پنیر به سلیقه خودتان است که از پنیر پیتزا، پارمسان یا موزارلا استفاده کنید.
  4. به جای سس مایونز هم می توانید از خامه ترش استفاده نمایید.
  5. طرز تهیه ذرت مکزیکی به سبک خیابانی
  6. اگر دوست دارید که طعم ذرت مکزیکی شما مانند ذرت مکزیکی خیابانی شود، باید از ادویه های مثل پودر پیاز، پودر آویشن و فلفل سیاه استفاده کنید. که علاوه بر عطر خوب باعث خوشمزه تر شدن ذرت مکزیکی می شود.

 

منبع: سلام دنیا

  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

مولانا، آری یا نه؟ - صبح امروز خراسان رضوی

 

اشعار مولانا

من آنِ تواَم

مَرا بِه مَن باز مَدِه…

همه را بیازمودم

ز تو خوش ترم نیامد

معشوقه چو آفتاب تابان گردد

عاشق به مثال ذره گردان گردد

چون باد بهار عشق جنبان گردد

هر شاخ که خشک نیست رقصان گردد

 

شعر پنهان چو دل مولانا - مجله اینترنتی چارگوشه

 

آنکه به دل اسیرمش

در دل و جان پذیرمش

گر چه گذشت عمر من

باز ز سر بگیرمش

درویشی و عاشقی به هم سلطانیست

گنجست غم عشق ولی پنهانیست

ویران کردم بدست خود خانه دل

چون دانستم که گنج در ویرانیست

من از عالم تو را تنها گزیدم

روا داری که من غمگین نشینم ؟!

 

اشعار عاشقانه رومی
در نگنجد عشق در گفت و شنی

عشق دریایی ست قعرش ناپدید

قطره‌های بحر را نتوان شمرد

هفت دریا پیش آن بحرست خرد

اندر سر ما همت کاری دگر است

معشوقه خوب ما نگاری دگر است

والله که به عشق نیز قانع نشویم

ما را پس از این خزان بهاری دگر است

بشنو این نی چون شکایت می‌کند

از جداییها حکایت می‌کند

کز نیستان تا مرا ببریده‌اند

در نفیرم مرد و زن نالیده‌اند

سینه خواهم شرحه شرحه از فراق

تا بگویم شرح درد اشتیاق

هر کسی کو دور ماند از اصل خویش

باز جوید روزگار وصل خویش

ای دوست قبولم کن و جانم بستان

مستم کن و از هر دو جهانم بستان

با هرچه دلم قرار گیرد بیتو

آتش به من اندر زن و آنم بستان

 

اشعار عاشقانه مولانا ؛ مجموعه شعرهای کوتاه و بلند غزل ها و رباعیات خیام در  مورد عشق

 

اشعار عارفانه مولانا
اندر دل بی وفا غــم و ماتم باد

آن را که وفا نیست ز عالم کم باد

دیدی که مـرا هیچ کسی یاد نکرد

جز غـم که هزار آفرین بر غم باد

یار مرا غار مرا عشق جگرخوار مرا

یار تویی غار تویی خواجه نگهدار مرا

نوح تویی روح تویی فاتح و مفتوح تویی

سینه مشروح تویی بر در اسرار مرا

نور تویی سور تویی دولت منصور تویی

مرغ که طور تویی خسته به منقار مرا

قطره تویی بحر تویی لطف تویی قهر تویی

قند تویی زهر تویی بیش میازار مرا

حجره خورشید تویی خانه ناهید تویی

روضهٔ امید تویی راه ده ای یار مرا

روز تویی روزه تویی حاصل دریوزه تویی

آب تویی کوزه تویی آب ده این بار مرا

دانه تویی دام تویی باده تویی جام تویی

پخته تویی خام تویی خام بمگذار مرا

این تن اگر کم تندی راه دلم کم زندی

راه شدی تا نبدی این همه گفتار مرا

 

عکس نوشته شعر مولانا، عکس پروفایل شعر مولانا - ژاویز

 

اشعار مولانا درباره عطار نیشابوری

هفت شهر عشق را عطار گشت

ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم

من آن مولای رومی ام که از نطقم شکر ریزد

ولیکن در سخن گفتن غلام شیخ عطارم

من پیر فنا بدم جوانم کردی

من مرده بدم ز زندگانم کردی

می ترسیدم که گم شوم در ره تو

اکنون نشوم گم که نشانم کردی

یک بوسه ز تو خواستم و شش دادی

شاگرد که بودی که چنین استادی

خوبی و کرم را چو نکو بنیادی

ای دنیا را ز تو هزار آزادی

 

عکس نوشته شعر مولانا، عکس پروفایل شعر مولانا - ژاویز

 

جملات عاشقانه مولانا (رومی)
بی همگان به سر شود بی‌تو به سر نمی‌شود

داغ تو دارد این دلم جای دگر نمی‌شود

دیده عقل مست تو چرخه چرخ پست تو

گوش طرب به دست تو بی‌تو به سر نمی‌شود

جان ز تو جوش می‌کند دل ز تو نوش می‌کند

عقل خروش می‌کند بی‌تو به سر نمی‌شود

دلتنگم و دیدار تو درمان من است

بی رنگ رخت زمانه زندان من است

بر هیچ دلی مبـاد و بر هیچ تنی

آنچ از غم هجران تو بر جان من است

گر شرم همی از آن و این باید داشت

پس عیب کسان زیر زمین باید داشت

ور آینه وار نیک و بد بنمائی

چون آینه روی آهنین باید داشت

بی عشق نشاط و طرب افزون نشود

بی عشق وجود خوب و موزون نشود

صد قطره ز ابر اگر به دریا بارد

بی جنبش عشق در مکنون نشود

آنکس که ترا دید و نخندید چو گل

از جان و خرد تهیست مانند دهل

گبر ابدی باشد کو شاد نشد

از دعوت ذوالجلال و دیدار رسل

 

۲۲۰۰ آیه از قرآن در اشعار مولوی نمایان است / شعر مولانا ترجمه پذیر نیست -  خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency

 

از آتش عشق در جهان گرمیها

وز شیر جفاش در وفا نرمیها

زانماه که خورشید از او شرمنده‌ست

بی شرم بود مرد چه بی شرمیها

ای یوسف خوش نام ما خوش می‌روی بر بام ما

ای درشکسته جام ما ای بردریده دام ما

ای نور ما ای سور ما ای دولت منصور ما

جوشی بنه در شور ما تا می شود انگور ما

ای دلبر و مقصود ما ای قبله و معبود ما

آتش زدی در عود ما نظاره کن در دود ما

ای یار ما عیار ما دام دل خمار ما

پا وامکش از کار ما بستان گرو دستار ما

در گل بمانده پای دل جان می‌دهم چه جای دل

وز آتش سودای دل ای وای دل ای وای ما

معشوقه به سامان شد تا باد چنین بادا

کفرش همه ایمان شد تا باد چنین بادا

ملکی که پریشان شد از شومی شیطان شد

باز آن سلیمان شد تا باد چنین بادا

یاری که دلم خستی در بر رخ ما بستی

غمخواره یاران شد تا باد چنین بادا

هم باده جدا خوردی هم عیش جدا کردی

نک سرده ی مهمان شد تا باد چنین بادا

زان طلعت شاهانه زان مشعله خانه

هر گوشه چو میدان شد تا باد چنین بادا

زان خشم دروغینش زان شیوه شیرینش

عالم شکرستان شد تا باد چنین بادا

شب رفت صبوح آمد غم رفت فتوح آمد

خورشید درخشان شد تا باد چنین بادا

یک نفس بی یار نتوانم نشست

بی رخ دلدار نتوانم نشست

از سر می می نخواهم خاستن

یک زمان هشیار نتوانم نشست

نور چشمم اوست من بی نور چشم

روی با دیوار نتوانم نشست

دیده را خواهم به نورش بر فروخت

یک نفس بی یار نتوانم نشست

من که از اطوار بیرون جسته ام

با چنین اطوار نتوانم نشست

من که دایم بلبل جان بوده ام

بی گل و گلزار نتوانم نشست

کار من پیوسته چون بی کار تست

بیش ازین بی کار نتوانم نشست

هر نفس خواهی تجلای دگر

زان که بی انوار نتوانم نشست

زان که یک دم در جهان جسم و جان

بی غم آن یار نتوانم نشست

شمس را هر لحظه می گوید بلند

بی اولی الا بصار نتوانم نشست

من هوای یار دارم بیش ازین

در غم اغیار نتوانم نشست

  • ashpazi irani