تغذیه سالم

۹۱ مطلب در بهمن ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

طرز تهیه فرنی خوشمزه با آرد برنج + آموزش فرنی زعفرانی و شکلاتی

 

مواد لازم فرنی

  • شیر ۴ لیوان
  • شکر ۸ قاشق غذاخوری
  • گلاب ۴ قاشق غذاخوری
  • آرد برنج ۴ قاشق غذاخوری
  • خامه صبحانه ۲ ق مربا خوری

 

طرز تهیه فرنی


مرحله اول: مخلوط کردن مواد
برای تهیه فرنی ابتدا در قابلمه ای شیر را می ریزیم و شکر را به آن اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم تا کاملا در شیر حل شود و آرد برنج را آرام آرام به شیر اضافه می کنیم و هم می زنیم تا در شیر گلوله نشود.


مرحله دوم: جوشاندن فرنی

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و پی در پی هم می زنیم تا شیر جوش بیاید سپس حرارت را کم تر می کنیم و همچنان هم می زنیم مداوم تا ته نگیرد. در پی هم زدن متوجه خواهید شد که شیر در حال قوام گرفتن و غلیظ شدن است.

 

مرحله سوم: تهیه فرنی
وقتی به این مرحله رسید زمان افزودن گلاب است، گلاب را اضافه کنید و هم بزنید زمانی که کمی سفت شد و به غلظت مورد نظرتان رسید شعله را خاموش می کنیم و خامه را اضافه کنید هم بزنید تا خامه حل شود در ادامه قابلمه را از روی آن بر می داریم و همچنان هم می زنیم چون قابلمه داغ است و اگر به حال خود فرنی را رها کنیم تا سرد شود حتما ته می گیرد. فرنی آماده شده را در ظرف می کشید و نوش جان کنید.

 

نکات کلیدی در تهیه و پخت فرنی

  1. یکی از نکاتی که خیلی از خانم ها با آن مشکل دارند این است که فرنی را پس از اینکه از یخچال خارج می کنند متوجه می شوند فرنی آب انداخته است. برای رفع این مشکل پس از اینکه فرنی آماده شد اجازه دهید با دمای محیط آشپزخانه به آرامی خنک شود سپس آنرا در یخچال قرار دهید.
  2. افزودن خامه اختیاری می باشد ولی بافت فرنی را نرم و لطیف می کند.
  3. گلاب را در انتها اضافه کنید تا عطرش حفظ شود.
  4. به فرنی بعد از خنک شدن می توانید کمی زعفران بزنید تا فرنی دو رنگ تهیه کنید.
  5. اگر فرنی بیش از حد غلیظ شود ممکن است رویه آن ترک بر میدارد.
  6. وقتی روی حرارت می گذارید مدام هم بزنید زیرا ته نشین می شود و اگر هم نزنید به صورت تکه تکه در فرنی باقی می ماند.
  7. بجای شکر از پودر قند یا عسل نیز می توانید استفاده کنید.
  8. از آرد برنج با کیفیت استفاده کنید.

 

منبع: پارسی دی

  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

آخرین خبر | تهیه «یتیمچه» ساده و سنتی بادمجان و گوجه فرنگی تهرانی

 

مواد لازم برای یتیمچه

  • بادمجان    4 عدد
  • گوجه فرنگی    2 عدد
  • پیاز    3 عدد
  • رب گوجه    2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زرد چوبه    به میزان لازم
  • روغن جهت سرخ کردن    به میزان لازم


طرز تهیه یتیمچه بادمجان و گوجه فرنگی

 

مرحله اول
ابتدا بادمجان ها را پوست کنده به شکل نگینی یا ورقه ای برش داده و برای اینکه تلخی آن گرفته شود به مدت 1 ساعت در آب نمک گذاشته و سپس بشویید و روی دستمال بگذارید تا آب آن خارج شود.


مرحله دوم (آماده سازی مواد یتیمچه)
پیاز را پوست کنده و به شکل خلالی برش می دهیم. گوجه ها را پوست گرفته و به شکل نگینی برش دهید.

مرحله سوم
حالا تابه ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و داخل آن روغن ریخته، روغن که داغ شد بادمجان ها را داخل تابه ریخته و تا زمانی که طلایی شوند؛ تفت می دهیم و از تابه خارج می کنیم.


مرحله چهارم
در این مرحله، پیاز را در روغن بادمجان تفت می دهیم تا کاملا طلایی شود. سپس ادویه ها و رب را هم اضافه می کنیم رنگ رب که آزاد شد گوجه را افزوده و اجازه می دهیم تا این مواد غلیظ شده و به روغن بیفتد.


مرحله پنجم پخت یتیمچه
در این مرحله بادمجان ها را به سس آماده شده بیفزایید، 1/2 پیمانه آب جوشیده اضافه کرده و صبر می کنیم تا با حرارت کم یتیمچه جا بیفتد. تقریبا 20 دقیقه .حالا غذا را در ظرف مناسب ریخته و در کنار نان سنگک یا برنج ایرانی سرو و نوش جان کنید.

 

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه یتیمچه تبریزی

  1. تمامی مراحل تفت دادن را می توانید با کره انجام دهید که مقوی و خوشمزه تر شود.
  2. داخل یتیمچه از کوفته ریزه و سیب زمینی هم می توانید استفاده کنید.
  3. برای اینکه عطر این غذا تمام فضای خانه را بگیرد از 2 قاشق زعفران دم شده استفاده کنید. 
  4. اگر به بادمجان حساسیت دارید این غذا را با کدو خورشتی تهیه کنید و به همین سادگی می توانید یک یتیمچه کدو داشته باشید.
  5. یتیمچه یک غذای گیاهی و فوری و بسیار خوشمزه است. این غذا را برای یکبار که شده تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

آموزش طرز تهیه شیر برنج مجلسی و نذری خوشمزه در منزل

 

مواد لازم برای شیر برنج

  • برنج    1 پیمانه
  • آب    4 پیمانه
  • شیر    2 پیمانه
  • شکر(بنا به ذائقه)    به میزان لازم
  • گلاب    1 قاشق


طرز تهیه شیر برنج ساده و خوشمزه

 

مرحله اول تهیه شیر برنج
برنج را بعد از پیمانه کردن و شستن به همراه آب روی حرارت قرار می دهیم تا کاملا برنج پخته و له شود و بافت برنج مشخص نباشد.


مرحله دوم تهیه شیر برنج
حالا دو پیمانه شیر را افزوده و اجازه می دهیم تا کاملا بجوشد و شیر به خورد برنج برود.

مرحله سوم تهیه شیر برنج
در این مرحله گلاب و شکر را به شیر برنج افزوده و زمانی که به غلظت مناسب رسید. از روی حرارت برداشته و داخل ظرف های مناسب می ریزیم و با دارچین، خلال پسته و گلی محمدی تزیین می کنیم.

 

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه شیر برنج مجلسی خوشمزه زعفرانی

  1. از وانیل و زعفران به عنوان اسانس می توانید استفاده کنید که شیر برنج شما طعم بستنی می گیرد.
  2. بهتر است برای تهیه شیر برنج از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید.

 

طرز تهیه شیر برنج برای کودک با عسل
اگر شیر برنج را برای کوکان طبخ می کنید، 1 قاشق خامه در آخر پخت به آن اضافه کرده و برای شیرین کردن آن از عسل استفاده کنید.
به دلیل طبع سرد شیر برنج از دارچین در کنار آن استفاده کنید تا طبع شیر برنج را متعادل سازد.

 

منبع: سلام دنیا

  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه نان خامه ای خوشمزه به سبک قنادی به همراه فوت و فن ها

 

مواد لازم نون خامه ای با پیمانه

  • آب ۱ پیمانه
  • کره ۵۰ گرم یا روغن مایع ۱/۴ پیمانه
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • آرد سفید قنادی ۱ پیمانه
  • وانیل ۱/۴ چایخوری
  • خامه قنادی ۲۴۰ گرم
  • شکر ۱ ق سوپ خوری
  • نمک ۱/۴ ق چای خوری
  • بیکینگ پودر ۱/۲ ق مربا خوری

 

طرز تهیه نون خامه ای با پیمانه 


مرحله اول: جوشاندن مواد
برای تهیه نون خامه ای نارنجکی ابتدا که مواد را تهیه می کنیم کره را از یخچال بیرون می آوریم تا با دمای محیط نرم شود.قابلمه ای را روی حرارت می گذاریم و ۱ لیوان آب را داخل آن می ریزیم و و کره و شکر را نیز اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا کناره های قابلمه آب شروع به جوش زدن ریز کند.

 

مرحله دوم: داغ زدن
آرد را در همین لحظه به یکباره اضافه می کنیم و حرارت را کم می کنیم و خوب مواد را مخلوط می کنیم،تا شبیه خمیر شود و کم کم از قابلمه جدا شود خمیر و با قاشق میان خمیر را باز می کنیم و بعد خمیر را جمع می کنیم این کار را چندبار انجام می دهیم تا اگر آب اضافه هنوز دارد از بین برود،این کار را ۲ الی ۳ دقیقه روی حرارت کم انجام می دهیم و بعد قابلمه را از روی حرارت بر می داریم.

 

مرحله سوم: افزودن تخم مرغ
در ادامه خمیر را در کاسه ای بزرگ قرار می دهیم تا خمیر از دما بیفتد و خنک شود(خمیر نه خیلی سرد شود چون دیر تخم مرغ در آن حل می شود و نه گرم باشد که تخم مرغ ها پخته شوند)و تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه می کنیم و با همزن برقی می زنیم.اولین تخم مرغ را که اضافه می کنیم و با همزن می زنیم خمیر تکه تکه می شود اصلا نگران نباشید و به همزدن ادامه می دهیم و تخم مرغ دوم را اضافه می کنیم و مجددا هم می زنیم و تا تمام تخم مرغ ها را به خمیر اضافه کنیم و هم می زنیم تا خمیر نرم و یکدستی داشته باشیم.

 

مرحله چهارم: ماسوره زدن
حالا سینی فر را بیرون می آوریم و فر را روشن می کنیم تا گرم شود و بعد بکینگ پودر و وانیل را با هم مخلوط می کنیم و به خمیر می افزاییم و مجددا با همزن برقی مواد را مخلوط می کنیم و ماسوره شکوفه را در قیف قرار می دهیم و خمیر را در قیف می ریزیم و داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار می دهیم و ماسوره شکوفه می زنیم،البته باید دقت کنیم که با فاصله شکوفه ها را بزنیم چون زمان پخت نان ها پف می کنند.

 

مرحله پنجم: پخت نان خامه ای
سپس سینی فر را در فر از قبل گرم شده قرار می دهیم و ابتدا با ۲۱۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۰ دقیقه اجازه می دهیم تا نان ها بپزند و بعد روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا ۲۰ دقیقه دیگر رنگ نان خامه ای ها طلایی شود.ان گاه سینی را از داخل فر بیرون می آوریم و اجازه می دهیم تا نان خامه ای ها خنک شوند و با چاقو یک برش کوچک ته نان خامه ای ها می زنیم و خامه فرم گرفته را داخل نان ها می ریزیم و به مدت ۲ ساعت نان ها را در یخچال قرا می دهیم تا کمی نرم تر شوند و بعد بیرون می آوریم و در ظرف مورد نظر نان  خامه ای ها را می چینیم و نوش جان کنید.

 

نکات کلیدی در تهیه نان خامه ای نارنجکی

  1. بعد از پخت بلافاصله از فر خارج نکنید و در فر ابتدا باز و برای ۱۰ دقیقه بگذارید تا داخل فر بماند زیرا اگر یهو خارج شود ممکن است پف آن بخوابد.
  2. مرحله داغ زدن مهم ترین قسمت تهیه نان خامه ای می باشد زیرا همین عمل باعث تو خالی شدن نان می شود.
  3. می توانید در فر برقی و توستر یا سولاردم نیز تهیه کنید ولی دقت کنید باید ۲۰ درجه دما کمتر باشد.
  4. خمیر نان خامه ای را می توانید تا سه روز در یخچال و سه ماه در فریرز نگهداری کنید.
  5. حتما از سه عدد تخم مرغ درشت استفاده کنید اگر مواد خیلی سفت بود و از ماسوره خارج نشد می توانید ۱ تخم مرغ را داخل کاسه بشکنید و نصف آن را اضافه کنید.
  6. می توانید با کمی خلاقیت مواد نان خامه را به شکل های مختلف با ماسوره بزنید.
  7. می توانید روی نان خامه ای در انتها و برای تزئین کمی شکلات ذوب شده بریزید.
  8. حتما باید فر قبل از شروع کار داغ باشد.
  9. شما می توانید نان خامه را در فر دست ساز به روی گاز نیز تهیه کنید ولی دقت کنید زمان بیشتری باید برای پخت بگذارید.
  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه کوفته قلقلی سنتی آبدار و خوشمزه مرحله به مرحله

 

مواد لازم برای کوفته قلقلی

  • گوشت چرخ شده    300 گرم
  • گوجه فرنگی خرد شده    2 عدد
  • پیاز نگینی شده    1 عدد
  • تخم مرغ    1 عدد
  • سیر له شده    1 حبه
  • آرد نخود چی    1 قاشق چای خوری
  • رب گوجه    1 قاشق غذا خوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و پودر کاری    به میزان لازم
  • روغن سرخ کردنی    به میزان لازم


طرز تهیه کوفته قلقلی با گوشت چرخ کرده


ابتدا یک عدد پیاز را پوست کنده رنده ریز می کرده و آب پیاز را جدا می کنیم.


مرحله دوم: ورز دادن گوشت کوفته
در این مرحله، سیر و پیاز را به همراه نمک، فلفل، زرد چوبه و پودر کاری به گوشت چرخ کرده، افزوده و خیلی زیاد مواد را ورز می دهیم تا کاملا موادی منسجم و یکدست بدست آید.


مرحله سوم: افزودن تخم مرغ
حالا آرد نخود چی و تخم مرغ ها را به مواد آماده شده می افزاییم و دوباره خوب ورز می دهیم اگر احساس کردید که مواد انسجام کافی را ندارد دوباره مقدار کمی آرد نخودچی به مواد کوفته قلقلی بیفزایید.


مرحله چهارم: سرخ کردن کوفته ها
داخل تابه مناسبی روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید. کمی دستتان را خیس کرده و گلوله های کوچکی از مواد گوشتی برداشته میان دو دست گرد کنید و داخل تابه بیندازید و تمام کوفته ها را به همین روش سرخ کنید.


مرحله پنجم: تهیه سس کوفته قلقلی
برای تهیه سس کوفته قلقلی، داخل تابه ای که کوفته قلقلی ها را سرخ کردیم، گوجه نگینی شده و رب را خوب تفت می دهیم و یک استکان آب اضافه می کنیم تا بجوشد و به روغن بیفتد.


مرحله ششم: پخت کوفته قلقلی
حالا کوفته قلقلی ها را داخل سس آماده شده می گذاریم و اجازه می دهیم تا خوب مواد با هم بجوشد و کوفته قلقلی ها خوب طعم دار شود.


مرحله آخر: سرو کوفته قلقلی
کوفته قلقلی
ما آماده است در ظرف زیبایی ریخته و در کنار سبزی خوردن و نان تازه نوش جان کنید.

 

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه کوفته قلقلی تبریزی

  1. گوشت چرخ شده مرغ و بوقلمون را هم می توانید در این کوفته استفاده کنید.
  2. یکی از مهم ترین عوامل در تهیه یک کوفته خوب ورز دادن مواد است.
  3. زمانی که کوفته ها را داخل سس ریختید حتما سس را روی کوفته ها بریزید تا کوفته ها خوب مزه دار شوند.
  4. کوفته قلقلی به دلیل اینکه از مواد مقوی زیادی در تهیه آن استفاده شده است، یک وعده غذایی کامل است و هیچ مواد مضری در آن وجود ندارد. 
  5. حتما به سس آماده شده نمک و فلفل بزنید.
  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه سوپ قارچ خوشمزه و مخصوص به روش تالاری

 

مواد لازم برای سوپ جو سفید

  • شیر    2 لیوان
  • عصاره گوشت یا مرغ    3 لیوان
  • جو پوست کنده    1 پیمانه
  • جعفری    1/2 پیمانه
  • پیاز    1 عدد
  • سیب زمینی    1 عدد
  • هویج    1 عدد
  • سینه مرغ    1 تکه
  • روغن، نمک، فلفل    به میزان لازم


طرز تهیه سوپ جو سفید


جو را به همراه عصاره گوشت داخل قابلمه ریخته و اجازه می دهیم تا کاملا پخته شود.


مرحله دوم سوپ جو
سیب زمینی و پیاز را به شکل نگینی خرد می کنیم. هویج را رنده ریز کرده و جعفری را هم ساطوری کرده و آماده می گذاریم.

مرحله سوم: تفت دادن مواد سوپ سفید
در این مرحله پیاز را با کمی روغن داخل قابلمه مناسبی تفت داده کمی که طلایی شد؛ نمک، فلفل، هویج و سیب زمینی را به آن می افزاییم و کمی تفت می دهیم.


مرحله چهارم: افزودن شیر و مرغ به سوپ
سبزیجات تفت داده شده را به همراه مرغ و شیر به جو که دو سوم پختش انجام شده می افزاییم و اجازه می دهیم مواد کاملا با هم بپزند و طعم همدیگر را بگیرند.


مرحله پنجم
حالا که پخت تمام مواد کامل شده توجه کنید اگر سوپ خیلی آبدار است اجازه دهید تا آب آن تبخیر شود.


مرحله آخر: سرو سوپ جو
حالا که سوپ به غلظت دلخواه رسیده آن را در ظرف مناسب سرو ریخته و با جعفری تزئین کنید و نوش جان.

 

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه سوپ جو سفید مجلسی و خوشمزه رستورانی

  1. بهتر است جو را از چند ساعت قبل از پخت خیس کنیم.
  2. در این سوپ برای غلظت بیشتر می توانید از یک قاشق آرد سفید هم استفاده کنید.
  3. اگر عصاره گوشت یا قلم در دسترس نداشتید می توانید، یک عدد قرص عصاره گوشت را در یک لیتر آب حل کنید و به سوپ بیفزایید.
  4. در این سوپ به همراه جعفری از کمی آویشن هم می توانید استفاده کنید.
  5. این سوپ را بنا به غلظت آن می توان در گروه پیش غذا یا غذای اصلی گذاشت اگر رقیق بود به مقدار کم آن را به عنوان پیش غذا مصرف کنید اگر غلیظ بود به عنوان یک وعده شام کامل محسوب کنید.

 

منبع: سلام دنیا

  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه کوکو بادمجان سرخ شده خوشمزه و مجلسی گیلانی

 

مواد لازم کوکو بادمجان

  • بادمجان متوسط ۴ عدد
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • پیاز بزرگ ۱ عدد
  • سیر ۱ حبه
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

 

طرز تهیه کوکو بادمجان


ابتدا باید بادمجان را بپزید ، اگر از طعم غذاهایی که با بادمجان کبابی ( مانند میرزا قاسمی ) تهیه می شوند خوشتان می آید می توانید بادمجان ها را کباب کنید اگر این طمع را نمی پسندید بادمجان ها را پوست بگیرید و به صورت آبپز بپزید.

پس از اینکه بادمجان ها را پختید آنها را داخل یک کاسه جادار و مناسب بریزید و اجازه دهید کمی خنک شوند. در ادامه سیر و پیاز را رنده کنید و پس از اینکه با فشار دست آبشان را گرفتید به کاسه حاوی بادمجان اضافه کنید.

در ادامه مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد اضافه کنید و آنها را با گوشتکوب به خوبی بکوبید ( یا با میکسر کمی میکس کنید ) تا بادمجان ها کاملا له شوند. در صورت تمایل می توانید بادمجان ها را هم مانند سیر و پیاز رنده کنید.

در مرحله بعدی تخم مرغ ها را در یک ظرف جداگانه بشکنید و خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند سپس به کاسه حاوی بادمجان اضافه کنید. نکته مهم در این مرحله این است که حتما اجازه دهید بادمجان ها سرد شوند سپس تخم مرغ را اضافه کنید.

پس از اینکه تخم مرغ را اضافه کردید مواد را خوب مخلوط کنید تا مایه کوکو کاملا یکدست و منسجم شود. در مرحله پایانی یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید ، پس از اینکه روغن داغ شد مایه کوکو را داخل تابه بریزید.

با پشت قاشق مایه کوکو را صاف کنید و اجازه دهید یک سمت آن به طور کامل سرخ شود. پس از اینکه قسمت زیرین کوکو سرخ شد آنرا برگردانید تا سمت دیگرش نیز سرخ شود. در پایان کوکو را به همراه گوجه فرنگی، خیارشور و نان سرو کنید.

 

نکات پخت کوکو بادمجان

 

پخت کوکوی بادمجان در فر
در صورتی که می خواهید این کوکوی خوشمزه را در فر درست کنید فر را با درجه حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و اجازه دهید گرم شود سپس یک قالب مناسب انتخاب کنید و با مقدار کمی روغن مایع کف و دیواره های قالب را چرب کنید.

پس از اینکه قالب را چرب کردید مایه کوکو را داخل قالب بریزید و روی درب قالب را با یک فویل آلومینیومی بپوشانید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درون فر قرار دهید تا کوکو آماده شود. البته به این نکته هم توجه داشته باشید که دمای فرها متفاوت است.

 

کوکوی بادمجان با بادمجان خام
این کوکوی خوشمزه با روش های مختلفی طبخ می شود که یکی از رایج ترین این روش ها را در دستور بالا توضیح دادیم. برای تهیه کوکوی بادمجان با بادمجان خام کافیست بادمجان ها را پوست بگیرید سپس به همراه سیر و پیاز رنده کنید.

نکته مهم در پخت کوکوی بادمجان با بادمجان خام این است که وقتی بادمجان خام را رنده کنید آب زیادی از آن خارج می شود. حتما قبل از اضافه کردن ادویه و تخم مرغ آب اضافی بادمجان را بگیرید سپس مراحل پخت کوکو را ادامه دهید.

 

شل شدن مایه کوکوی بادمجان
در صورتی که با این مشکل مواجه شدید که مایه کوکوی شما بیش از حد شل و آبکی شد کافیست مقداری آرد گندم را کم کم به مایه کوکو اضافه کنید و با دیگر مواد به خوبی مخلوط کنید تا مایه کوکو انسجام کافی را به دست آورد.

 

کوکو بادمجان به صورت سوخاری
برای تهیه کوکوی بادمجان به صورت سوخاری باید مایه کوکو شل تر از حالت معمول باشد و حالت چسبناکی داشته باشد. آرد سوخاری را با مقداری فلفل سیاه ، نمک و پودر سیر به خوبی مخلوط کنید و در زمان سرخ کردن کوکوها جلوی دست خود قرار دهید.

مقداری از مایه کوکو بردارید و با دست به آن شکل دهید سپس در آرد سوخاری بغلتانید تا تمام نقاط آن به آرد سوخاری آغشته شود سپس در یک تابه گود با روغن زیاد ( مانند فلافل ) سرخ کنید. پس از سرخ کردن کوکوها را داخل توری فلزی قرار دهید تا روغن اضافی شان خارج شود.

  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه پیراشکی کرمدار

 

مواد لازم:

  • دو لیوان آرد
  • یک سوم پیمانه آب یا شیر
  • یک چهارم پیمانه روغن
  • دو قاشق مرباخوری خمیر مایه
  • نصف قاشق چایخوری شکر
  • یک عدد تخم مرغ
  • نصف قاشق چایخوری نمک
  • خامه شکلاتی و ترافل جهت تزئین


طرز تهیه پیراشکی دونات


درست کردن پیراشکی دونات بسیار ساده است. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید استفاده از خمیر مایه سالم و همچنین زمان دادن به خمیر برای پف کردن و افزایش حجم خمیر است.

 

مرحله ۱:
ابتدا آب ولرم را با شکر مخلوط کرده و آن را هم بزنید تا شکر حل شود. سپس خمیر مایه فوری را به مخلوط آب و شکر اضافه کنید و کمی صبر کنید تا خمیر مایه عمل بیاید. این مساله ممکن است ده دقیقه طول بکشد. در این حالت خمیرتان پف می کند. توجه کنید که شکر اضافه شده به آن به میزانی نیست که خمیر را شیرین کند. اما شکر را از دستور تهیه خمیر مایع حذف نکنید، زیرا جهت عمل آمدن خمیر به وجود شکر نیاز است.

 

مرحله ۲:
در این مرحله تخم مرغ ها را در یک کاسه شکسته و خوب هم بزنید تا زرده و سفیده به طور کامل با هم مخلوط شوند. سپس روغن را به آن اضافه کرده و مجددا هم بزنید. اکنون مخلوط خمیر مایع را به روغن و تخم مرغ اضافه کنید. همه ترکیبات را با قاشق هم بزنید (برای این کار نباید از همزن استفاده کنید).

 

مرحله ۳:
آرد و نمک را الک کرده و کم کم به مخلوط خمیر مایه اضافه کنید. همانطور که این ترکیبات را اضافه می کنید، با استفاده از قاشق به آرامی آن را هم بزنید. تا وقتی که مخلوط خود را بگیرد، آرد را اضافه کنید. اگر حتی آردتان اضافه آمد، مشکلی نیست و زمانی که خمیر آماده شد، دیگر آرد را به مخلوط اضافه نکنید. برای اینکه بدانید میزان آرد اضافه شده کافی است یا خیر، با دست خود آن را لمس کنید. اگر خمیر به دستتان نمی چسبد، کافی است.

 

مرحله ۴:
اکنون با دست خمیر را ورز دهید. خمیر باید نرم و لطیف بوده و به دست نچسبد. سپس خمیر را در داخل یک کاسه که کمی چرب کرده اید، ریخته و آن را با پارچه سلفون بپوشانید.

 

مرحله ۵:
این کاسه را به مدت یک تا دو ساعت در جای نسبتا گرمی قرار دهید تا خمیر پف کند و حجم آن تقریبا دو برابر شود.

 

مرحله ۶:
حدود یک چهارم از خمیر را جدا کرده و با وردنه آن را پهن می کنیم تا ضخامت آن حدودا دو میلی متر شود. برای اینکه خمیر به وردنه نچسبد، کافی است تا کمی آرد بر روی آن بریزید.

 

مرحله ۷:
یک قالب دایره ای با اندازه پیراشکی دونات های مورد نظرتان آماده کرده و بر روی خمیر قرار دهید و اضافه های خمیر را جدا کنید. این خمیرهای بریده شده را روی کاغذ روغنی که سطح آن را آرد پاشیده اید، پهن کنید.

 

مرحله ۸:
اکنون یک قابلمه را آماده کرده و در داخل آن روغن می ریزیم. صبر می کنیم تا روغن داغ شود. پیراشکی ها را در داخل روغن داغ به طوری که پیراشکی در روغن قوطه ور شود سرخ می کنیم.

 

مرحله ۹:
زمان تزئین پیراشکی دونات ها فرا رسیده است. تزئین آن بر اساس سلیقه خودتان متفاوت است. می توانید بر روی آنها شکلات و یا ترافل های رنگی بریزید. اکنون برای سرو کردن آماده است.

  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

راحت الحلقوم - طرز تهیه راحت الحلقوم لطیف و خوشمزه | ایران کوک

 

مواد لازم برای راحت الحلقوم

  • نشاسته گندم    1/2 پیمانه
  • شکر    250 گرم
  • آب سرد    1/5 لیوان
  • جوهر لیمو    1/2 قاشق چایخوری
  • پودر ژلاتین    1 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع    1 قاشق غذا خوری
  • پودر نارگیل و یا شکر دانه درشت    به میزان لازم
  • رنگ خوراکی و اسانس به میزان لازم    به میزان لازم


طرز تهیه راحت الحلقوم خانگی


برای تهیه راحت الحقوم خانگی، ابتدا نشاسته را در ظرف مناسبی ریخته و با آب مخلوط می کنیم تا زمانی که نشاسته کاملا در آب حل شود.


مرحله دوم: افزودن شکر و ژلاتین
حالا شکر ، پودر ژلاتین و جوهر لیمو را به نشاسته حل شده می افزاییم و روی حرارت می گذاریم و مداوم مخلوط می کنیم.

مرحله سوم: افزودن گلاب و رنگ خوراکی
حالا که مواد کمی غلظت گرفت و روغن را می افزاییم و آنقدر مخلوط می کنیم تا مانند حلوا در گوشه ظرف جمع شود حالا می توانید رنگ خوراکی را بنا به سلیقه تا افزوده و خوب مخلوط کنید تا رنگ آن یکدست شود.


مرحله چهارم: شکل دادن به راحت الحلقوم
مواد از روی حرارت برداشته و اجازه می دهیم تا کمی خنک شود. حالا به اندازه یک گردو از مواد جدا کرده میان دو دست به شکل توپکی در می آوریم.


مرحله آخر: تزئین راحت الحلقوم
داخل کاسه پودر نارگیل ریخته و توپک های آماده شده را داخل پودر نارگیل می اندازیم و نوش جان.

 

نکات مهم و فوت و فن تهیه راحت الحلقوم

  1. برای راحت الحلقوم از نشاسته اعلا استفاده کنید.
  2. بعد از آماده شدن راحت الحلقوم باید اجازه دهید کاملا خنک شود و بعد برش دهید.
  3. در صورت تمایل 1 قاشق غذا خوری زعفران دم شده به مواد افزوده تا راحت الحلقوم زعفرانی تهیه کنید.
  4. می توانید برای اینکه راحت الحلقوم را در تکه های منظم برش دهید پلاستیکی را ته ظرف چهار گوشی گذاشته و مواد را داخل ظرف ریخته و خوب فشار دهید تا شکل ظرف را بگیرد. مواد که کاملا خنک شد با یک چاقو به اشکال مختلف برش داده و در شکر و یا پودر نارگیل بغلتانید.
  5. راحت الحلقوم با 24 طعم مختلف تهیه می شود و از شناخته ترین آنها می توان به راحت الحلقوم هلی، زعفرانی، گلاب ، قهوه و نعنا اشاره کرد.
  • ashpazi irani
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه خورش فسنجان خوشمزه و مجلسی اصیل گیلانی

 

مواد لازم برای خورشت فسنجون با مرغ

  • مغز گردو    400 گرم
  • رب انار    4 قاشق غذا خوری
  • پیاز درشت رنده ریز شده    1 عدد
  • مرغ    4 تکه
  • نمک، فلفل، زرد چوبه و دارچین    به میزان لازم
  • روغن    به میزان لازم
  • زعفران دم شده    به میزان لازم


طرز تهیه فسنجون با مرغ (آماده سازی گردو)


گردوی مغز شده را داخل دستگاه آسیاب برقی ریخته به اندازه ای آن را آسیاب می کنیم تا خمیری روغنی حاصل شود. سپس یک ساعت داخل یخچال قرار دهید.


آماده کردن مواد اولیه فسنجون با مرغ
پیاز را با رنده خیلی ریز به شکل پوره رنده می کنیم. مرغ ها را باکمی زعفران و نمک و فلفل مزه دار کرده و آماده می گذاریم.

مرحله سوم طرز تهیه خورش فسنجان
داخل قابلمه مناسبی کمی روغن ریخته و پیاز را با نمک، فلفل و زرد چوبه تفت می دهیم، سپس گردوی آماده شده را به آن افزوده و کمی تفت می دهیم و رب انار را داخل آب جوشیده حل کرده و اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا گردو یک ساعت بجوشد و پخته شود سپس مرغ ها را به همراه یک تکه کوچک چوب دارچین به آن افزوده و اجازه می دهیم تا مرغ هم به همراه گردو پخته و طعم بگیرد بعد از پخت مرغ باید خورشت غلیظ شده باشد و به روغن افتاده باشد البته (به کمک راهکار هایی که در نکات ذکر شده) حالا خورشت فسنجان را در کنار برنج ایرانی سرو کنید و نوش جان کنید.

 

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه خورش فسنجون با مرغ مجلسی و خوشمزه

  1. یکی از نکات روغن انداختن فسنجان پخت با حرارت کم و زمان زیاد است.
  2. اضافه کردن یخ در مراحل پخت هم موجب روغن انداختن می شود.
  3. طریقه صحیح آسیاب کردن گردو هم بسیار مهم می باشد. اگر علاقه مند هستید تکه های گردو زیر دندان بیاید بهتر است مقداری از گردو را کمی درشت و بقیه را آسیاب کنید.
  4. اگر آسیاب در دسترس ندارید می توانید گردو ها را سه مرتبه چرخ کنید.
  5. در صورتی که خواستید فسنجان را شیرین کنید از دو قاشق شکر در انتهای پخت استفاده کنید.
  6. برای اینکه رنگ فسنجان روشن تر شود از 1 قاشق چایخوری رب گوجه هم می توان استفاده کرد
  7. بهتر است فسنجان را داخل دیگ سفالی (گمج) طبخ کنید.
  • ashpazi irani